ANNONS FRÅN LÄNSFÖRSÄKRINGAR STOCKHOLM – MED TANKE PÅ DIG OCH DITT FÖRETAG

Egen firma? Här är 5 vinster med en företagsförsäkring

Många mindre företagare saknar företagsförsäkring.
För att jobba behöver du kanske bara din dator, mobil och kontorsplats – och tänker: Vad ska jag försäkra?
Här är fem scenarier då din företagsförsäkring skyddar dig.

Företagare i tjänstesektorn säljer framför allt sin kunskap. Du kanske är IT-konsult, arkitekt, revisor eller jobbar i kommunikationsbranschen.

– Många tror felaktigt att hemförsäkringen faller ut om arbetsredskap som en dator eller kamera, kontorsmöbler eller annat skulle skadas eller stjälas. Men du får ingen ersättning från hemförsäkringen om dina saker tillhör företaget, säger Zaid, skadereglerare på Länsförsäkringar Stockholm.

Vanligt att inte se riskerna
En annan vanlig miss är att inte se riskerna: Vad företaget faktiskt kan drabbas av.

– Som tjänsteföretagare har du sällan dyra inventarier som maskiner eller värdefulla lager med varor som det är mer uppenbart att man måste försäkra. Men även om du ”bara” säljer tjänster kan du hamna i situationer som blir kostsamma om du står utan försäkring.

Länsförsäkringar Stockholm erbjuder en företagsförsäkring anpassad för mindre tjänsteföretag. Här är fem vanliga scenarier då försäkringen kan skydda dig:

1. Du gör en miss och hamnar i en tvist
Du eller en medarbetare gör ett misstag som orsakar en ekonomisk skada för en kund. Det kan hända om du levererar en tjänst – till exempel är IT-konsult och jobbar med ett företags webb, eller är revisor och sköter ett bolags bokföring. Du kan bli skadeståndsskyldig och det kan handla om stora belopp.

– Om du blir krävd på skadestånd utreder vi om det finns skäl för skadeståndskraven, förhandlar med den som kräver skadeståndet och representerar dig vid en rättegång. Försäkringen omfattar utredningskostnader och rättegångskostnader och betalar ut eventuellt skadestånd, säger Zaid.

2. Du utsätts för en cyberattack
Mindre företag är extra utsatta för cyberkriminella. Det kan leda till att du förlorar viktiga och känsliga dokument och data – som kan tillhöra din kund – och att du inte kan driva din verksamhet under en period. Du kan både bli skadeståndsskyldig och förlora intäkter för att dina affärer måste pausa.

– I vår försäkring för mindre tjänsteföretag ingår en mycket bra cyberförsäkring. Den kan bland annat ge dig ersättning för kostnader för dataintrång och för extrakostnader om verksamheten stoppas av en cyberattack. Du får också experthjälp dygnet runt vid minsta misstanke om cyberbrott.

3. Kontoret skadas av brand eller annan olycka
Du eller en medarbetare orsakar en brand, vattenskada eller annan skada så att kontoret du hyr och dess inventarier påverkas. Då kan du bli skadeståndsskyldig gentemot hyresvärden.

– Det här kan innebära en ekonomisk katastrof om du är oförsäkrad. Med vår försäkring faller ansvarsskyddet ut. Det ansvarsskydd som ingår i din hemförsäkring täcker endast situationer som har att göra med dig som privatperson – inte händelser som gäller ditt företag.

4. Avbrott i verksamheten
Ditt företag drabbas av ett avbrott. Det kan vara en brand eller vattenskada som hindrar företagets normala drift. Inbrott kan också hindra dig från att jobba som vanligt.

– Då kan du få ersättning både för extrakostnader för att hålla verksamheten i gång och för den ekonomiska förlusten som drabbar företaget, berättar Zaid.

5.Otur när du reser i jobbet
Som tjänsteresa räknas allt från en kort cykeltur mellan kontoret och en kund till en flygresa utomlands i tjänsten. Under resan kan din dator eller något annat värdefullt som tillhör företaget gå sönder eller stjälas. Du kan också drabbas av en lång försening som medför extra kostnader. Ditt bagage kan skadas eller försvinna. Du kanske måste avboka eller boka om resan på grund av att du eller en anhörig drabbas av sjukdom eller olycksfall.

– I vår företagsförsäkring ingår en tjänstereseförsäkring som ger ett väldigt bra skydd för både korta och långa resor i jobbet. Skador som sker under en tjänsteresa täcks normalt inte av reseskyddet i din hemförsäkring, avslutar Zaid.

Skaffa din försäkring med några klick

Länsförsäkringar Stockholm erbjuder en företagsförsäkring som är skräddarsydd för mindre tjänsteföretag. Att skaffa den är enkelt och går snabbt. Du tecknar den enkelt själv digitalt. Men vill du hellre prata med en rådgivare är du alltid välkommen att ringa för att få personlig service.

Tjänstepension lockar talanger

Friska medarbetare kan ge bättre lönsamhet

Så kan du skydda firman mot de vanligaste cyberattackerna